1. Forside
  2. /
  3. Projekter
  4. /
  5. 24 Energihuse Holstebro

24 Energihuse Holstebro

Prisvindende lavenergihuse i Teglparken i henhold til BR2020 opføres i nyt boligområde i Holstebro trinvist som de sælges. Knudsgaard har udviklet konceptet i samarbejde med A2 Arkitekterne ud fra nøgleordet ”Simple Living”.

To forskellige boligtyper

Der kan vælges imellem to boligtyper.
Boligtype 1: 92 m² + hems 4,5 m²
Boligtype 2: 115,4 m² + hems 4,5 m²

Boligejeren får en gennemdesignet bolig, hvor rummet er udnyttet optimalt. De ydre rammer er givet, men køberen har selv mulighed for individuel indretning og materialevalg af klinker og gulve.

Store energibesparelser

Det er bevist at store energibesparelser er involveret ved køb af denne type bolig. De første beboere melder ind at konceptet holder og at deres energiregning for både el og varme ligger mellem 3.500 – 4.500 kr. det første år. Boligerne opføres i miljøvenlige kvalitetsmaterialer, som kræver minimal vedligeholdelse.

Konceptet i Teglparken er, at man blot selv skal holde fliser og terrasser rundt om sit hus, mens græs og øvrige udenomsarealer passes via en fællesordning i grundejerforeningen.

Vi ser, at boligen henvender sig til mennesker i alle aldersgrupper og det er både familier, par og singler som køber boligerne.

Energi

Boligerne er lavenergihuse opført efter BR2020. De placeres med en skrå sydvendt tagflade, hvor der er indbygget solceller. Solcellerne leverer el til husets eget forbrug, bl.a. opvarmning som foregår ved varmepumpe (luft til luft). I Holstebro anvendes model Nilan Compact P. I badeværelse er der el-gulvvarme. I stue og værelser er der placeret små el-radiatorer til at klare opvarmning i temperaturmæssige overgangsperioder.

Inverteren giver mulighed for at køber kan følge sit Elforbrug via en APP eller netbaseret program.


Kvalitetsmaterialer og minimal vedligeholdelse

Tagflader består af solceller samt en kombination mellem tagpap- og stålpladebelægning. Gavlbeklædning er naturskiffer med træfelter i termowood. Carport fremstår ligeledes i termowood. Både vinduer og døre og andre udendørs materialer opfylder naturligvis alle lavenergikrav.

Arkitekturpris

Vinder af Arkitekturprisen 2015, Holstebro Kommune - beskrivelse fra bedømmelses kommiteen:

”Teglparken er udført som et samlet udviklingsprojekt for op til 25 boligenheder. De enkelte boliger er udført ud fra et enkelt og stærkt princip om at indarbejde energivenlige tiltag samt skabe mest mulig boligkvalitet indenfor moderate fysiske og økonomiske rammer. Projektet er opbygget ud fra et asymmetrisk bygningsprofil der med indarbejdede solceller både oreinterer sig mod syd og lyset, samt skaber et centralt og højloftet fælles/opholdsrum. Der er i projektudformningen mulighed for individuel prægning af indretning, ligesom de rumlige kvaliteter der opstår på baggrund af husets geometri skaber meget funktionelle og imødekommende rammer for bolig til både unge, ældre og gamle. De anvendte materialer er velvalgte og samlet set fremstår boligerne med brug af blandt andet natursten og træ som attraktivt og imødekommende byggeri. Dette projekt formår at skabe en rigtig fin balance imellem at skabe gode, nærværende boliger samt sikre lave udførsels- og leveomkostninger og repræsenterer derigennem både en relevant; sympatisk og bæredygtig grundholdning til Arkitektur.”

Fakta om projektet

Projekt24 energihuse – nyt boligkoncept, inkl. udstykning.
Periode2014 - 28/6-2017
BygherreByggefirmaet Knudsgaard (udbyder til private)
ArkitektA2 Arkitekter
IngeniørWullum Pasgaard
Omfang2.750 m2
EntrepriseTotalentreprise
Fokus / øvrigtBR2020 lavenergi - Vinder af Arkitekturprisen 2015, Holstebro Kommune
  Print referenceark

Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Østergårdsvej 5-7
7840 Højslev
(+45) 97 53 66 11
info@knudsgaard.as

TILMELD NYHEDSMAIL

Gør som mange andre – modtag nyhedsbrevet og få viden, værktøjer, trends, tips og tricks til dit byggeri.