1. Forside
  2. /
  3. Socialt ansvar

SOCIALT ANSVAR

At tage et socialt ansvar handler for os som virksomhed om, at passe på vores medarbejdere og samtidige give en håndsrækning til de mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet. Det kan både dreje sig om praktikanter og lærlinge, men bestemte også om ledige, der har brug for at blive opkvalificeret, afklaret eller få en deltidsansættelse.

En byggeplads skal være rummelig og det bæredygtige byggeri er meget mere end solceller, grønne tage og LAR-løsninger. Alle byggepladser og projekter rummer nemlig en lang række af opgaver, som er vigtige for projekternes fremdrift, men som ikke nødvendigvis kræver en uddannelse eller høj grad af faglighed for at udføre. Det kan for eksempel være opgaver som oprydning, rengøring, flytning og udpakning af materialer.

I tider med manglende arbejdskraft, der historisk har været en udfordring i byggebranchen, kan vi skabe en gunstig situation for både os som virksomhed, men bestemt også for den gruppe af mennesker, der står uden job eller på kanten af arbejdsmarkedet. Vi arbejder i mange forskellige lokalområder fra projekt til projekt, hvorfor det giver rigtig god mening, at ansætte beboerne fra lokalområderne til, at løse daglige driftsopgaver, som fx oprydning og flytning af materialer.

Hos Knudsgaard har vi gennem årenes løb haft forskellige samarbejder med blandt andet jobcentre, uddannelsesinstitutioner og Code of Care mfl. Det betyder at vi har / har haft medarbejdere ansat med løntilskud, i viksomhedspraktik, fleksjob eller i en deltidsstilling. Arbejdsopgaverne kan være mange, men generelt har vi fokus på arbejdsopgaver og ikke stillingsbetegnelser, så vi finder den bedste kandidat til opgaverne – og så medarbejderen kan få en succes oplevelse.

Vi har både medarbejdere der er ansat på deltid og i flexjob og medarbejdere i afklaringsforløb som projektansættelser.  Stillingerne tæller alt lige fra viceværter, alt-mulig-folk og pladsfolk. Opgaverne er varierende og er nøje tilpasset den enkelte medarbejder, hvad angår kompetencer, personlighed og fysik. Vi håber og tror på, at denne metode både giver medarbejdere fodfæste på arbejdsmarkedet og måske kan det blive et springbræt til uddannelse.

Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Østergårdsvej 5-7
7840 Højslev
(+45) 97 53 66 11
info@knudsgaard.as

TILMELD NYHEDSMAIL

Gør som mange andre – modtag nyhedsbrevet og få viden, værktøjer, trends, tips og tricks til dit byggeri.