1. Forside
  2. /
  3. Projekter
  4. /
  5. Slagterigrunden Holstebro

Slagterigrunden Holstebro

Nærværende projekt omfatter projektering og udførelse af boligprojektet Slagterigrunden i Holstebro.

Projektet består af 48 almene boliger – henholdsvis 28 ungdomsboliger og 20 familieboliger. Herudover etableres servicefaciliteter og udenomsarealer mv.

Boligprojektet på Slagterigrunden for Boligselskabet Holstebro placerer sig i en blandet kontekst med karakteristiske byområder og rekreative arealer, hvor byggeriet vidt muligt skal passe ind i den eksisterende arkitekturfortælling og det historiske udtryk, som nærmiljøet omkring grunden har. Der er derfor klare referencer til de forskellige karakteristiske bygninger i kvarteret. Og såvel hovedform, materialer og farvevalg er afstemt den omkringliggende arkitektur. Detaljeringsgraden af projektet er forsøgt forfinet og gjort oplevelsesrigt, og med et fokus på bæredygtighed og innovation for et nutidigt udtryk.

Alle ungdomsboligerne er indrettet identiske med et bruttoareal, ekskl. fællesarealer på 35 m2.

Familieboligerne består af to typer: 15 stk. 3-værelses boliger på ca. 90 m2 ekskl. fællesarealer og 5 stk. 2-værelsesboliger på ca. 75 m2 ekskl. fællesarealer.

Byggeriets uderum består af en randzone omkring bebyggelsen, et centralt udeopholdsareal samt et parkerings- og renovationsareal.
Udearealerne er disponeret med fokus på en klar opdeling af private og offentlige rum samt det gode naboskab gennem det uformelle møde og rum for mindre grupper.

Depotrum placeres dels som inde liggende rum i stueetagen af ungdomsboligstangen, og som fritliggende mindre bygningsenheder på udearealerne. Depotrum i terræn tilgodeser øget tilgængelighed for bl.a. handicappede beboere og udgør desuden rumskabende elementer i udearealerne.

NB: Alle visualiseringer er vejledende.

Fakta om projektet

ProjektOpførsel af hhv. 28 og 20 almene ungdomsboliger og familieboliger
Periode15/12-2022 til 01/10-2024
BygherreBoligselskabet Holstebro
ArkitektERIK
IngeniørOJ. Rådgivende Ingeniører A/S
Omfang3.500 m2
EntrepriseTotalentreprise
Fokus / øvrigt-
  Print referenceark

Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Østergårdsvej 5-7
7840 Højslev
(+45) 97 53 66 11
info@knudsgaard.as

TILMELD NYHEDSMAIL

Gør som mange andre – modtag nyhedsbrevet og få viden, værktøjer, trends, tips og tricks til dit byggeri.