1. Forside
  2. /
  3. Projekter
  4. /
  5. Søhesten, Godsbanen Aarhus

Søhesten, Godsbanen Aarhus

Nybyggeri af 138 almene boliger for Boligforeningen Ringgården.

Byggeriet består af en kæde af syv bygningskroppe, som forskyder sig både vertikalt og horisontalt. Mod Carl Blochs Gade markerer byggeriet sig i ti etager og trappes trinvist ned til fire etager i en rytmisk bevægelse langs den nye P. Hiort Lorenzen Vej.

Byggeriet har høje ambitioner i forhold til arkitektonisk kvalitet og bæredygtighed, samtidig ønsker bygherre at skabe en ny måde at bo på i byen, med forskellige boligtyper for en bred sammensætning af beboere samt plads til fællesskab. Bebyggelsen skal åbne sig og bidrage til det skæve, mangfoldige og foranderlige iværksættermiljø, der kendetegner Godsbanen i dag.

Projektet er generøst, både når det handler om steder til at opholde sig uden døre og steder til fællesskab. På tagene af de syv bygningskroppe er der både plads til tagterrasser og solceller. Hver bolig har sin egen private altan og på terræn er der udearealer på begge sider af bygningen. En stor offentligt tilgængelig port danner et fint bymotiv og en gennemgang / smutvej til glæde for hele nabolaget. Ligesom der i byggeriets stuetage er fælleslokaler, såvel som lokaler til udadvendte funktioner, der kan bidrage med liv til omgivelserne.

Byggeriet er beklædt med spåntegl i røde nuancer – dog genbrugstegl i stueetagen for at give byggeriet en mere robust base. En levende vinduessætning med karakterfulde reliefvirkninger giver facaden en fin detaljering – som en nutidig fortolkning af de mere end 100 år smukke gamle etageejendomme omkring Thorvaldsensgade.

Lejlighederne er udviklet som en slags byggeklods, der kan stykkes sammen til kombinationer af boligtyper efter behov. Bygherre planlægger en kombination af 1-, 2-, 3, og 4-rums boliger til blandt andet socialt udsatte, unge, børnefamilier og seniorer.

Byggeriet er desuden præmieret med Aarhus Kommunes arkitekturpris 2021.

"Når vi præmierer dette byggeri, skyldes det den høje kvalitet, at det indskriver sig i byens rum og at det forbinder sig til det store landskab. At vi har at gøre med byggeri, der tager vare om den sociale dagsorden, er væsentlig for Aarhus Kommune - at vi kan tilbyde boliger, der er prismæssigt tilgængelige, men stadig har en høj kvalitet.” - fortæller Anne Mette Boye, der er stadsarkitekt i Aarhus Kommune.

Fakta om projektet

ProjektGodsbanen Aarhus
Periode1/5-2019 til 1/3-2021
BygherreBoligforeningen Ringgården
ArkitektCubo Arkitekter
IngeniørTri-Consult
Omfang12.300 m2
EntrepriseTotalentreprise
Fokus / øvrigtAarhus Kommunes arkitekturpris 2021
  Print referenceark

Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Østergårdsvej 5-7
7840 Højslev
(+45) 97 53 66 11
info@knudsgaard.as

TILMELD NYHEDSMAIL

Gør som mange andre – modtag nyhedsbrevet og få viden, værktøjer, trends, tips og tricks til dit byggeri.