1. Forside
  2. /
  3. Projekter
  4. /
  5. Autismeboliger Skive

Autismeboliger Skive

Opførsel af op til 39 nye boliger og tilhørende funktioner til borgere med autismespektrumforstyrrelser.

Udover boliger skal der opføres en ny administration, et aktivitetshus, samt et beskæftigelsesområde med brændeproduktion, som ligeledes er målrettet borgere med autisme.

Visionen har været at skabe et smukt og fredfyldt hus, hvor arkitekturen i sig selv afskærmer mod de nære omgivelser og skaber trygge fysiske rammer og tydelig visualisering. I udviklingen af projektet er der derfor taget klart udgangspunkt i borgernes særligt store behov for genkendelighed og forudsigelighed, så der dannes de bedst mulige betingelser for både beboerne med autisme, brugerne af fællesfunktionerne og personalet.

Bygningerne er designet med et stort fokus på bæredygtighed, som fylder meget på dagsordenen i Skive Kommune. Bæredygtighed og minimering af ressourcer i byggeriet er en væsentlig designparameter i ambitionen om både at bidrage til et bedre miljø og at skabe et sundt og imødekommende sted at bo og opholde sig.

Helt grundlæggende har dette resulteret i tre begreber, som har været gennemgående for udviklingen af projektet: Hjemlighed, skærmning og bæredygtighed.

Boligerne er grupperet i det vi kalder mindre LeveBo-miljøer, som består af bo-enheder placeret omkring fælles opholdsrum og køkken. Der er i alle LeveBo-miljøerne ligeledes personalefaciliteter.
Hvert LeveBo-miljø er organiseret med bo-enheder placeret omkring ét fælles køkken og to fælles opholdsrum. Hvert af de to opholdsrum målrettes 4-5 beboere. Miljøerne er udformet, så de har en høj grad af ”hjemlighed” og høj funktionalitet i forhold til personalets arbejdsgange. Overgange mellem den private bo-enhed og de fælles rum er bearbejdet med små niveauer, så der er mulighed for at til- og fravælge fællesskabet eller alternativt vælge fællesskabet til – på afstand.

Ydelser:
- Totalentreprenør, herunder koordinering af arkitekt, ingeniør, landskabsarkitekt mv.
- Projekteringsledelse
- Bygherre koordinering i forbindelse med opførsel, opfølgning og ibrugtagning
- Styring af byggeriet med egne håndværkere og underentreprenører

Fakta om projektet

ProjektOpførsel af op til 39 nye boliger og tilhørende funktioner
Periode01/10-2020 til 15/03-2022
BygherreSkive Kommune
ArkitektSkala Arkitekter
IngeniørD.A.I
Omfang3800 m2
EntrepriseTotalentreprise
Fokus / øvrigtBæredygtighed
  Print referenceark

Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Østergårdsvej 5-7
7840 Højslev
(+45) 97 53 66 11
info@knudsgaard.as

TILMELD NYHEDSMAIL

Gør som mange andre – modtag nyhedsbrevet og få viden, værktøjer, trends, tips og tricks til dit byggeri.