1. Forside
  2. /
  3. Projekter
  4. /
  5. 40 Socialpsykiatriske boliger

40 Socialpsykiatriske boliger

Projektet omfatter et nyt socialpsykiatrisk botilbud med tilhørende fælles- og servicefaciliteter i Aars. Projektet tager afsæt i en fælles regional og kommunal vision om at opføre en samlet bebyggelse bestående af 40 regionale og 20 kommunale boliger med et tilhørende fælleshus til borgere med socialpsykiatriske sygdomme. Nærværende projekt omfatter etablering af de 40 regionale boliger.

Bygningen er disponeret i fire afdelinger A, B, C, D. Afdelingerne A, B, C på hver 10 boliger i to etager er beliggende i terræn rundt om rolige gårdrum mens afdeling D på 10 boliger er beliggende på 1. sal.

Bygningernes indretning tilgodeser at afdelingernes størrelser kan tilpasses forskellige behov, f.eks. med en mindre skærmet afdeling, eller hvis beboersammensætningen på anden vis kræver en bestemt opdeling. For at skabe synergi i stueetagen er alle fællesfunktioner for husets beboere placeret her. Det giver en åbenhed og et livligt og aktivt inviterende centermiljø. Arkitekturen er enkel og rubust, med et formsprog og en materialitet som er genkendelig og kvalitetspræget. Der er lagt vægt på at proportioner og detaljer signalerer bolig mere end institution.

Det grønne - gårdhaverne, stiforløbene, LAR-anlæg og de mere åbne pladsrum skaber et samlende, afvekslende og spændende parkanlæg, der også rækker ud over bebyggelsen. Gårdrummene vil få varierede udtryk og funktionalitet, afhængig af de behov som de enkelte bostøtteenheder har. Den røde tråd er kombinationen af enkle robuste materialer og planter med høj oplevelsesmæssig kvalitet og nem drift.

Fokus har været at skabe et projekt hvor design, energi og bæredygtighed går hånd i hånd og hvor både passive og aktive tiltag opfylder kravet til Lavenergibyggeri 2020. Projektet certificeres desuden som et DGNB guld projekt.

Fakta om projektet

ProjektNy opførsel af 40 Socialpsykiatriske boliger
Periode1/5-2017 til 1/4-2019
BygherreRegion Nordjylland
ArkitektKPF Arkitekter
IngeniørNIRAS
Omfang3234 m² + 427 m² kælder
EntrepriseTotalentreprise
Fokus/øvrigtLavenergi 2020 / DGNB Guld / LAR
  Print referenceark

Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Østergårdsvej 5-7
7840 Højslev
(+45) 97 53 66 11
info@knudsgaard.as

TILMELD NYHEDSMAIL

Gør som mange andre – modtag nyhedsbrevet og få viden, værktøjer, trends, tips og tricks til dit byggeri.