1. Forside
  2. /
  3. Nyheder
  4. /
  5. CENTER FOR SUNDHED –...

Center for Sundhed – Teknikken ligger på taget

5/03/18 |

Center for Sundhed Holstebro står ‘majestætisk flot’, lyder det fra projektchef Jesper Stig Jensen fra Byggefirmaet Knudsgaard, som har lukningsentreprisen på det store byggeprojekt.

Høje vinduespartier med indbygget solafskærmning, der lader medarbejdere og brugere på Center for Sundhed Holstebro nyde dagslyset udefra uden at blive blændet af solen, og to atrier, hvoraf det ene har 25 meter til loftet.
Det er noget af det, borgerne i Holstebro og omegn kan glæde sig til, når det nye Sundhedscenter står færdigt d. 30. april i år.

Det er Byggefirmaet Knudsgaard, der har lukningsentreprisen, og selv om, der i ny og næ har været udfordringer, da den fem etager høje bygning er noget lidt ud over det sædvanlige, er man i virksomheden mere end tilfredse med resultatet, siger Jesper Stig Jensen:

“Det er en lidt speciel bygning, men den er virkelig kommet til at stå flot – majestætisk flot, vil jeg faktisk sige. Noget af det, der gør den speciel, er bl.a. de to atrier, hvor vi har installeret rytterlys i loftet i dem begge – 18 i det lille,
og 100 i det store. Indbygget i ovenlyselementerne er der motorer til opluk med henblik på både røgudluftning og komfort,” lyder det.

På taget af Sundhedscenter Holstebro har Knudsgaard konstrueret et teknikhus på 600 kvm., som er udført med paptag og let facadebeklædning i form af stålsinusplader. Det er ikke ualmindeligt, at større byggerier har et
teknikrum, men den pladsbesparende tag-løsning er noget lidt ud over det sædvanlige, fortæller Jesper Stig Jensen.

Det er dog ikke kun praktisk tænkning, men også hensynet til komfort og æstetik, der har været vigtigt i forbindelse med finpudsningen af sundhedscentret, forstår man på ham:

“Ud over montagen af vinduerne har vi leveret 412 screens fra Allux til solafskærmning, med tilhørende styreboks og fortrådning. De sikrer mod gener fra for meget sol fra 1. og til og med 4. sal. Solafskærmningen i stueetagen
er udført med motorstyrede persienner, som er er bygget ind i glastermoruder. Derudover har vi monteret 118 lodrette lameller på vindueskarmene som udsmykning på facaden,” siger Jesper Stig Jensen.

 

Faktaboks:

I forbindelse med Sundhedscenter Holstebro har Byggefirmaet Knudsgaard løst en lang række varierede byggeopgaver, herunder montage af alufacader, blikkenslagerarbejde, installation af 512 vinduer og døre fra Kastrup Vinduer og 8.000 meter fugearbejde indvendigt og udvendigt.

JESPER STIG JENSEN

JESPER STIG JENSEN

Projektchef

Mail          jesper@knudsgaard.as

Mobil       29 22 37 39

Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Østergårdsvej 5-7
7840 Højslev
(+45) 97 53 66 11
info@knudsgaard.as

TILMELD NYHEDSMAIL

Gør som mange andre – modtag nyhedsbrevet og få viden, værktøjer, trends, tips og tricks til dit byggeri.