1. Forside
 2. /
 3. Nyheder
 4. /
 5. ARTIKEL: BYGGEMATADOR HAR GYLDNE...

ARTIKEL: BYGGEMATADOR HAR GYLDNE TIDER

Artiklen er fra Skive Folkeblad, bragt den 23/2-2021 og skrevet af journalist Joan Thora E. Laurberg.

Allerede som barn ville han have egen virksomhed. Nu er entreprenøren fyldt 47 år, og listen over markante byggeprojekter vokser stadig

BYGGEMATADOR Han har altid været konkurrencemenneske, og det har han aldrig lagt skjul på. Nogle kalder ham byggematadoren fra Nordfjends, og på barndomsegnen kender de fleste Tømrer Lars. Men med en tømreruddannelse i hænderne har Lars Knudsgaard knoklet sig til mere, end de fleste formår. For knap 25 år siden etablerede han Byggefirmaet Knudsgaard, og lige siden er det stort set kun gået fremad.

Markante byggerier har firmaet lavet mange af, og alene inden for det seneste døgn er Byggefirmaet Knudsgaard gået i gang med to store byggerier i henholdsvis i Skive og Viborg. Inklusiv moms løber byggeriet i Viborg op i et par hundrede millioner kroner. Selvom gode markedsvilkår er et godt udgangspunkt, så kræver det mere at drive et firma støt fremad. Ud over egne ambitioner skal der gode medarbejdere, og her ligger en væsentlig del af koden:
– Man skal huske at tage unge mennesker ind og få lavet en fast stamme af nye medarbejdere. Man skal huske at få udlært håndværkere og at arbejde aktivt med at rekruttere projektledere og byggeledere. Gennem de seneste år er vi gået den vej, at når vi får rigtig dygtige praktikanter, så fastansætter vi dem. Samtidig laver vi et karriereforløb for dem. Det kræver, at man både ofrer tid og efteruddannelse på sine medarbejdere for at gøre det attraktivt, siger Lars Knudsgaard. Samtidig skal værktøjet være i orden, og så handler det om at have en realistisk strategi og så holde fast i den:

 – De seneste mange år har vi investeret i en bedre IT-platform, men også i en hårdere opfølgning på vores strategi om, at vi vil være midtjyske og lokale, fortæller Lars Knudsgaard. Et parløb med sin hustru, ingeniør Camilla Knudsgaard, er en væsentlig del af nøglen til succes. Hun har blandt andet stået bag den forretningsudvikling, altså idéudvikling, af hele firmaet, som strategien handler om.


Milioner ved Aarhus

Strategien betyder blandt andet, at Byggefirmaet Knudsgaard skal være et midtjysk firma, der arbejder i Jylland og i et afgrænset område med Aalborg i nord, Vejle i syd og så ellers fra øst til vest.
– Det er en del af vores strategi, at vi er midtjyske. Det er indskrevet i strategien, at det er det, vi gør. Det betyder, at vores medarbejdere så er klar over, at de ikke bliver sendt til Sjælland eller Fyn. Hvis vi får en forespørgsel fra Fyn eller Sjælland, så siger vi pænt nej tak, fortæller Lars Knudsgaard.

Indtil videre er der da heller ingen udsigt til, at Byggefirmaet Knudsgaard løber tør for opgaver i det område. For kort tid siden afsluttede firmaet sit hidtil største projekt i Skejby, Aarhus Nord. Et byggeprojekt på samlet 19.000 etagekvadratmeter i etager fra to til seks. Færdigpris: 240 millioner kroner plus moms.
– Vi er lige blevet færdige i december 2020. Det er et boligbyggeri, hvor vi også har bygget en butik, så planen er, at der skal være en dagligvarebutik tilknyttet boligområdet, fortæller Lars Knudsgaard.
Byggefirmaet Knudsgaard udvidede for nogle år siden med en afdeling i Aarhus, hvor primært projektledere og byggeledere er beskæftiget. Afdelingen tager sig først og fremmest af opgaver i Aarhus. Men lige om lidt er et projekt ved Godsbanen i Aarhus færdigt, og så skal teamet til Viborg for at deltage i etableringen af Brofæstet, som er navnet på det projekt, der netop er slået i gang i Viborg. Projektet ved Godsbanen er lavet for Boligforeningen Ringgaarden og på 12.500 kvadratmeter.
– Det er et rigtig spændende projekt. Det er et nybyggeri, der begyndte på fire etager og sluttede på 10, fortæller Lars Knudsgaard.

Boliger i gammel elbygning
På spørgsmålet om, hvad Lars Knudsgaard ser, når han kigger i krystalkuglen, så fylder optimismen:
– Jeg synes, vi ser fint lyst på tingene. Jeg tænker også, at vi får behov for at ansætte nogle flere medarbejdere. Vi har en fornuftig ordrebog, som strækker sig året ud og langt
ind i næste år. Vi har også opgaver, der løber til 2023, og som vi skal til at begynde, svarer han. Sidste sommer købte Byggefirmaet Knudsgaard SFGHH/Eniigs tidligere administrationsbygning på Brårupvej i Skive. En lokalplan er udarbejdet, og hvis alt går efter planen, så vil det inden for de næste par år blive omdannet til et attraktivt boligområde. Første etage er en ombygning af hovedbygningen til 18 lejligheder, hvor der satses på et bofællesskab, og det forventes færdigt inden udgangen af 2021. Anden etape ventes færdigt ved udgangen af 2022 og byder på 36 rækkehuse i henholdsvis et og to plan. Nedbrydningen af dele af det gamle byggeri begyndte i går, og Lars Knudsgaard glæder sig meget til at kunne præsentere det færdige resultat:
– Det bliver med stisystemer ned til Ådalen, altså i et meget smukt og rekreativt område. Og fordi grunden allerede har en ret fantastisk bygning, så bliver der fine fællesaktiviteter med aktivitetsrum, café, spillerum og fitness. Det er en unik mulighed for at lave nogle fine boliger, der samtidig har adgang til så rekreative områder. Det bliver rigtig spændende, siger Lars Knudsgaard, der glæder sig over, at de første borgere allerede har henvendt sig for at høre mere om muligheden for at blive skrevet op til en lejebolig.

Byggefirmaet Knudsgaard A/S

 • Byggefirmaet Knudsgaard A/S er en entreprenørvirksomhed med
  cirka 70 ansatte, der udfører total-, hoved- og fagentrepriser.
 • Håndværksmæssigt dækker firmaet selv fagene tømrer,
  murer, beton og stål, og hovedaktiviteterne ligger inden for
  boligbyggeri, offentlige byggerier og erhvervsbyggeri.
 • Virksomheden ejes af Lars Knudsgaard og indgår i koncernen
  Knudsgaard, der også omfatter ejendomsselskabet Knudsgaard
  Invest, hvis fokus er udlejningsvirksomhed.
 • Lars Knudsgaard er 47 år, født og opvokset i Højslev Kirkeby. Han har
  altid vidst, at han ville have sit eget firma, så fire år efter han blev
  udlært tømrer, stiftede han i 1997 Byggefirmaet Knudsgaard A/S.
 • Privat er han gift med ingeniør Camilla Knudsgaard, der er ansat
  i firmaet. Familien bor på Fjordbjerg Ager ved Dommerby, og
  sammen har parret tre børn på 12, 14 og 16 år.
 • Byggefirmaet Knudsgaard A/S har hovedsæde på Østergaardsvej
  i Dommerby og har en afdeling i Aarhus.

Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Østergårdsvej 5-7
7840 Højslev
(+45) 97 53 66 11
info@knudsgaard.as

TILMELD NYHEDSMAIL

Gør som mange andre – modtag nyhedsbrevet og få viden, værktøjer, trends, tips og tricks til dit byggeri.